Op 9 maart stond de aftrap van de proeftuinen kansenteams gepland. Helaas kon deze aftrap niet plaatsvinden vanwege Corona….. Nog even geen getekende intentieverklaring, samen aan de slag  maar benutten van de mogelijkheden die er wel zijn….

Wat hebben we allemaal wél kunnen doen?

  • ‘Wie doet wat?’ De zorgpartners GGD, IMW en Sterk Huis en de kansenaanjager hebben gekeken naar ‘wie doet wat’ in de kansenteams. Doordat we een doorgaande lijn 0-13 van de professionals realiseren  is verkenning van ieders werkzaamheden en kwaliteiten nodig.
  • Kick-off bij de proeftuinen; KC Frankische Driehoek en KC Grobbendock zijn met elkaar in (voorbereidend) gesprek gegaan over de werkwijze kansenteams. Hoe zien we dit voor ons en wat moet er dan gebeuren?
  • Nanda Bisschoff (Sterk Huis) heeft het kansenteam van KC Grobbendonck geschoold in de werkwijze Kansencirkel. Het kansenteam start na de vakantie met deze werkwijze bij een aantal casussen. Ouders en kinderen spelen hierin uiteraard een grote rol. Het kansenteam van KC Frankische Driehoek wordt na de zomer geschoold in de kansencirkel.
  • Filmpje ‘kansenteams’: Dit filmpje is speciaal gemaakt voor professionals en andere betrokkenen zoals bijvoorbeeld raadsleden om hen te informeren over de kansenteams. Hoe is het tot stand gekomen, waarom hebben we de kansenteams ontwikkeld en wat is de kansencirkel? Allerlei betrokkenen zijn aan het woord. Het filmpje is vanaf 7 september op de website kansenteams te zien.
  • Bestuurlijke opdracht: Om verwachtingen helder te hebben is een bestuurlijke opdracht opgesteld waar de resultaten van de proeftuinen, de kansenversterkers en kansencoalitie zijn omschreven. Dan weten we waar we aan toe zijn! Ook deze informatie kun je vinden op de website.