Covid 19 Informatie op 1 punt

Vanaf 26 oktober is alle recente informatie over Covid 19 te vinden op de website van Kindcentra Goirle. De informatie is bestemd voor professionals werkzaam binnen de kinderopvang en het onderwijs en geïnteresseerden.
Heb je belangrijke informatie en wil je deze delen met je collega’s? Heel fijn! Stuur deze info door naar info@kindcentragoirle.nl

Evaluatie Covid 19 kinderopvang en onderwijs in de gemeente Goirle

In september is een evaluatie uitgevoerd over de eerste Covid 19 periode van maart t/m juli. Deze is af te lezen uit de infographic die daarop opgesteld is.

Lijst met cruciale beroepen wordt herzien

De lijst met beroepen is niet meer van kracht. VNG zegt dat het ministerie bezig is met de herziening van deze regel en daarbij ook strenger gekeken zal worden naar het criterium 1of 2 ouders en welke beroepen.

Veel gestelde vragen van ouders

Uiteraard roept deze situatie veel vragen op bij iedereen. Op de site van de rijksoverheid staat veel informatie over Covid 19 voor kinderopvang en onderwijs.

Handreiking Covid 19 voortgezet onderwijs

Er is een handreiking Covid 19 opgesteld voor het VO. Momenteel wordt gewerkt aan een versie voor het basis onderwijs en de kinderopvang.

Helaas geen sinterklaasoptocht…. maar wél Sinterklaas op KDV en scholen!

Het duurt nog even voordat Sinterklaas naar Nederland komt. Natuurlijk is Sinterklaas van harte welkom op  de KDV en scholen maar helaas zal de optocht dit jaar niet doorgaan. De plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio heeft in het RBT van 21 oktober na consultatie van de leden van het RBT bepaald dat de regionale lijn is dat er geen toestemming wordt gegeven voor optochten en andere evenementen rondom Sinterklaas.

Gemeenten worden gevraagd om scholen te stimuleren om aandacht te besteden aan Sinterklaas. Binnen de regels van de verordening kunnen bijeenkomsten voor kinderen georganiseerd worden.